سلامت محیط و کار
واحد سلامت محیط و کار:
الف – بهداشت محیط
ب – بهداشت حرفه ای
الف - بهداشت محیط
معرفی کارکنان و شرح وظایف :
- مهندس مهدی کیخا صابر- مدیر گروه سلامت محیط و کار
- مهندس غلامرضا صباغی :
- وظایف :
1 – 2 - بهداشت پرتوها
2 – 2 – رابط سامانه سامح
3 – 2 – سلامت و ایمنی مواد غذایی
4 – 2 – بهداشت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
5 – 2 – بهداشت اماکن عمومی
6 – 2 – طرح تشدید
3 ) مهندس قدرت الله سارانی :
- وظایف :
1 – 3 – بهداشت آب و فاضلاب
2 – 3 – مبارزه با جوندگان و ناقلین
3 – 3 – بهسازی محیط روستا
4 – 3 – مدیریت پسماند
- – 3 – اعتبارات و امور مالی
4 ) مهندس سلیمان جهانتیغ :
- وظایف :
1 – 4 – بهداشت هوا
2 – 4 – کنترل و مبارزه با دخانیات
3 – 4 – پیوست سلامت
4 – 4 – سامانه رسیدگی به شکایات 190
5 ) مهندس محمد حقانی :
- وظایف :
1 – 5 – مدیریت بحران و کاهش خطر
2 – 5 – آمار و شاخص ها
3 – 5 – طرح ها ومناسبت ها ( سلامت نوروزی، ماه مبارک رمضان، ماه محرم و...)
ب – بهداشت حرفه ای
کمیته مشترک سازمان بهداشت جهانی (WHO ) وسازمان بین المللی کار(ILO) که درسال 1953 در ژنو تشکیلشد اهداف بهداشت حرفهای را چنین ترسیم نمود :
1-تامین ، حفظ و ارتقا عالیترین درجه ممکن سلامت جسمی - روانی و اجتماعی کلیه شاغلین
2-پیشگیری از حوادث وبیماریهای ناشیاز کار و صیانت شاغلین از خطراتی که آنها را در محیط کار تهدید می کند.
3- بکار گماردن شاغلین در کارهای متناسب با قابلیتهای جسمی، روانی آنها و به عبارت دیگرتطبیق کار با کارگر و بالعکس .
معرفی کارکنان و شرح وظایف :
- مهندس محمد جودی پور- کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای
- وظایف :
۱-احترام و پاسخگویی شایسته به ارباب رجوع.
۲-نظارت و برنامه ریزی فنی و اداری کادر تحت سرپرستی در زمینه بهداشت حرفه ای و آگاهی لازم از وضعیت مربوط به آنها.
۳-انجام مطالعات لازم به منظور آگاهی از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاههاو کارخانجات،معادن ،مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه
۴-تشکیل جلسات با سازمانها و ارگانهای ذیربط در زمینه جلب هماهنگیهای بین بخشی به منظورارائه خدمات بهداشت حرفه ای
۵-تنظیم برنامه های اجرایی و پیگیری عملیات اجرایی در زمینه مبارزه با بیماریهای ناشی از کار و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار با همکاری پزشک طب کار.
۶-آگاهی از حدود ملی تماس شغلی عوامل بیماریزا به منظور ارزیابی و برنامه ریزی در زمینه پیشگیر ی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار با توجه به استانداردهای موجود
۷-برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و انجام معاینات دوره ای در مشاغل سخت و زیان آور
8-برنامه ریزی در زمینه توسعه ،تاسیس، تجهیز و راه اندازی خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار .
9- نظارت در اجرای طرحهای بهداشت حرفهای ( بهداشت قالیبافان، بهگر، غربالگری سیلیکوزیس، بهداشت کشاورزی، پسماندها، پرتوکاران و...)
10-برنامه ریزی،هماهنگی و پیگیری در زمینه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کاردر کارخانجات بالای ۲۵نفر(اجرای ماده۹۳قانون کار)
11-برنامه ریزی در زمینه تشکیل دورههای آموزشی و باز آموزی بهداشتیاران کار ،بهورزان، کاردانهای بهداشتی،مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات عضو کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار و بازآموزی طب کار.
12-آشنایی کامل با مجموعه قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی،تشکیلات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی در زمینه های مرتبط با فعالیتهای بهداشت حرفه ای.
13-نظارت بر جمع آوری وارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای به مراجع بالاتر مطابق با فرمهای مصوب وارسال پس خوراند به واحدهای تابعه
14-ارائه روشهای فنی و اجرایی در جهت پایش و کنترل فعالیتها و عوامل زیان آور موجود در محیطهای کاری منطقه.
15-انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق.
برنامه های بهداشت حرفه ای
- بهداشت کشاورزی £ تربیت بهگر (ایستگاه امداد)
- کنترل ومقابله با صدا در محیط کار £ بهسازی کارگاههای قالی بافی روستایی (بقا)
- بازرسی هدفمند بهداشت حرفه ای £ بهداشت حرفه ای درمعادن
- طرح بازنشتگی پیش از موعد مشاغل سخت وزیان آور
- ارگونومی در محیط کار £ بهداشت پرتوکاران (پرتوهای غیریونیزان) صنایع
- ساماندهی روشنایی محیط کار £سلامت ، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندها
- خدمات بهداشت حرفه ای بیمارستانها £ نظارت بر عملکرد شرکت های بهداشت حرفه ای استان
- برنامه سامانه جامع بازرسی بهداشت حرفه ای(سامح)
- برنامه کنترل عوامل شیمیایی در محیط کار
- برنامه نظارت بر خانه ها و مراکز بهداشت کار
- برنامه نظام هماهنگ طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی
- طب کار(معاینات سلامت شغلی)