بهبود تغذیه جامعه
بهبود تغذیه جامعه
مراقبت های تغذیه ای در برنامه تحول سلامت
خدمات پیشگیرانه و مراقبت های تغذیه ای در برنامه تحول سلامت شامل موارد زیر می باشد:
- شناسایی مشکلات تغذیه ای شایع در جمعیت تحت پوشش و اولویت بندی آنها
- همکاری در تدوین و اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه جامعه در منطقه تحت پوشش
- پایش روند شاخص های تغذیه ای با تا کید بر پیش دیابت، دیابت، پیش فشار خون بالا، فشار خون بالا، هایپر لیپیدمی، اضافه وزن و چاقی و سوءتغذیه مادران باردار و کودکان زیر 5 سال در جمعیت تحت پوشش
- ارزیابی و تفسیر الگوی غذایی مراجعه کنندگان
- اندازه گیری، ارزیابی و تفسیر شاخص های آنتروپومتریک )تن سنجی( و ارائه مراقبت های تغذیه ای برای گروه های هدف
- ارزیابی و تفسیر روند وزن گیری مادران باردار همراه آموزش و مشاوره تغذیه برای موارد ارجاعی به کارشناس تغذیه
- آموزش و ارائه توصیه های تغذیه ای به شکل چهره به چهره به مراجعین متناسب با وضعیت تغذیه ای آنها
- آموزش گروهی هدفمند برای جمعیت تحت پوشش متناسب با نیازهای آموزشی و مشکلات موجود در منطقه
- مشاوره تخصصی تغذیه و تنظیم ر ژیم غذایی برای گروه های هدف تعریف شده
- پایش اجرای برنامه مکمل یاری ریزمغذی ها مطابق با دستورعمل های موجود
- همکاری در شناسایی مادران باردار و کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوءتغذیه نیازمند و توزیع سبدهای حمایتی تغذیه ای مطابق با دستورعمل های موجود برای افراد واجد شرایط
- همکاری های بین بخشی و درون بخشی با آموزش و بازآموزی کارکنان بهداشتی سایر بخش ها )معلمان، مربیان بهداشت مدارس، مدیران و مربیان بهزیستی، اصناف، طلاب حوزه های علمیه، کارشناسان جهاد کشاورزی، کارکنان ادارات و ...(
- نظارت و بازدید از نحوه اجرای برنامه های تغذیه جامعه در مدارس و مهدهای کودک، زنان روستایی و عشایری، ادارات و محل های کار
- ارائه خدمات تغذیه ای در شرایط بحران و بلایا در مناطق آسیب دیده
- پایش و ارزشیابی برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
- اجرا و پایش برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان )ایران - ا کو(
- ارائه مراقبت های تغذیه ای بیماران مبتلا به سل )سبد غذایی، آموزش و مشاوره تغذیه( در دانشگاه های مجری طرح در این برنامه مراقب سلامت / بهورز شاخص های تغذیه ای در جمعیت تحت پوشش را رصد نموده و مداخلات مناسب جامعه محور را برای ارتقاء شاخص ها ی تغذیه ای انجام می دهد. هم چنین برای کلیه افراد تحت پوشش، خدمات تغذیه از جمله ارزیابی الگوی تغذیه ای و تن سنجی را مطابق با دستور عمل های موجود انجام داده و آموزش های عمومی تغذیه را ارائه می دهد. کلیه افرادی که نیازمند مشاوره و دریافت خدمات تخصصی تغذیه می با شند از طرف مراقب سلامت/ بهورز و یا پزشک به کارشناس تغذیه ارجاع داده می شوند. کلیه افراد ارجاع داده شده به کارشناس تغذیه پس از ارزیابی تخصصی وضعیت تغذیه ای، مشاوره و آموزش های تخصصی تغذیه ای را مطابق دستور عمل های موجود دریافت می کنند. همچنین آموزش گروهی برای گروه های سنی، فیزیولوژیک، بیماران و
کارکنان بین بخشی توسط کارشناس تغذیه مرکز ارائه می شود
نعیمه گنجعلی
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه
سابقه پژوهشی
- اثر روزه داری اسلامی بر قند، پروفایل چربی، و نمایه توده بدن در افراد چاق
- بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی و دیابت ملیتوس بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد در سال1392
- بررسی ارتباط بین وزن گیری بارداری و وزن هنگام تولد نوزاد در شهر یزد
- Effects of Islamic Fasting on Glucose and Lipid Profiles, Body Mass Index, Adiponectin and Leptin Levels in Obese Individuals
- بررسی اثرات مصرف لبنیات و کلسیم بر چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
- جمع آوری غذاهای سنتی سیستان و چاپ در کتاب غذاهای سنتی ایران (دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت)
- ناظر دانشگاهی برنامه ملی سیمای سلامت خردسالان: تن سنجی، تکامل، تغذیه
- ناظر دانشگاهی برنامه مکمل یاری مگادوز ویتامین A کودکان 2 تا 5 ساله ( با همکاری یونیسف)