دکتر اکبری زاده : همه گروه های سنی در معرض خطر ابتلا به شپش سر
دکتر اکبری زاده : همه گروه های سنی در معرض خطر ابتلا به شپش سر
دکتر اکبری زاده : همه گروه های سنی در معرض خطر ابتلا به شپش سر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل درخصوص برنامه مراقبت پدیکلوزیس( شپش سر) اظهار داشتند. مراقبان سلامت، کارشناسان و کاردانان پایگاه های بهداشتی در مدارس شهری و بهورزان در مدارس روستایی، مسوولیت انجام غربالگری و ارجاع برای درمان دانش آموزان مبتلا به شپش سر را بر عهده دارند و همه دانش آموزان از نظر وجود پدیکلوزیس (شپش سر)، معاینه میشوند.
وی با بیان اینکه شپش منحصر به افراد یا گروه سنی خاصی نیست، افزود: همه افراد در گروههای سنی مختلف در معرض خطر ابتلا به شپش سر هستند، اما حضور در اماکن عمومی مانند مدرسه و مهدکودک یکی از ریسک فاکتورهای ابتلا به این آلودگی است، همچنین موارد بیماری در دختران به دلیل استفاده بیشتر از پوشش، بیشتر گزارش میشود.
اکبری زاده با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز سال تحصیلی اقدامات پیشگیرانه با هدف آموزش، تشخیص بیماری و درمان در مدارس 5 شهرستان در منطقه سیستان آغاز شده است، اضافه کرد: اجرای برنامههای آموزشی برای دانش آموزان و اولیاء، معاینات غربالگری و ارجاع موارد مشکوک به نزدیکترین مراکز درمانی، از جمله اقدامات انجام شده در مدارس سیستان است.
وی ادامه داد: مهمترین توصیه ما به خانواده ها، مربیان بهداشت مدارس و اولیای مدرسه این است که اگر نشانههایی مانند خارش سر و رشک در سر دانش آموزان مشاهده کردند، برای غربالگری، بررسی و درمان در سریعترین زمان به مراکز خدمات جامع سلامت یا پزشکان مراجعه کنند.
شپش سر معمولا در خارج از بدن میزبان بیش از یک روز زنده نمی ماند بنابر این پاکسازی محیط خانه همزمان با درمان فرد باید صورت پذیردکه در این زمینه موارد زیر توصیه می شود:
- شستن لباسهایی که اخیرا استفاده شده مانند حوله، رختخواب و مانند آن در آب جوش، لباس یا پارچه باید حدود 20-10دقیقه در اب داغ بماند.
- فرش ها موکت و روکش ماشین با جارو برقی پاک شود.
- عروسک یا اسباب بازیی که کودک با آن می خوابد به شیوه بالا شستشو شود.
- اگر بعضی اجسام قابل شستشو نیستند باید به مدت دو هفته در کیسه پلاستیکی نگهداری شوند.
- شانه سر، برس، گل سر و سایر اشیاء همگی با آب داغ باید شسته شوند.
- درمان کاملا با نظر پزشک انجام پذیرد و 10-8 روز بعد از درمان دانش آموز مجدداَ باید معاینه شود تا در صورت وجود آلودگی، درمان عوض یا تکرار شود.
- استفاده از حشره کش ها توصیه نمی شود.
- کلیه افراد آلوده و خانواده آنها باید به صورت همزمان درمان شوند.
- از نظر جداسازی دانش آموزان نظرات مختلفی وجود دارد. معمولا با شروع درمان به شرط رعایت نکات مورد نظر (مثل وسایل شخصی یکدیگر و مراقبت ویژه تا دوهفته ) دانش آموز می تواند به مدرسه برود. البته امکان تکرار درمان بعد از 10-8 روز وجود دارد.
- جهت درمان پدیکولوزیس، شامپو پرمترین یک درصد استفاده می شود که این شامپو در مراکز و پایگاه های جامع سلامت موجود می باشد.
نظر شما :