ضعف سیستم ایمنی بدن در صورت داشتن عفونت HIV

ضعف سیستم ایمنی بدن در صورت داشتن عفونت HIV

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در خصوص بیماری ایدز اظهار داشت:

ایدز یک بیماری واگیر دار عفونی بوده که به وسیله ویروس HIV  منتقل شده و باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود.

این بیماری از راه تماس جنسی محافظت نشده با فرد آلوده، استفاده از وسایل مشترک مانند سرنگ، سرسوزن، خودتراش، تیغ آلوده و... ، انتقال از مادر مبتلا به نوزاد، انتقال از طریق خون و فرآورده های خون آلوده منتقل می شود. همچنین این ویروس از طریق روبوسی، دست دادن، خوردن، آشامیدن و ارتباطات عمومی روزانه منتقل نمی شود.

دکتر اکبری زاده تصریح کرد: بر اساس آمارهای کشوری تعداد مبتلایات ایدز در کشور تا پایان سال 1397 مجموعاً 39549 نفر بوده که 82%  آنان را مردان و  18% را زنان تشکیل می دهند. بیشترین موارد ثبت شده در گروه سنی20 تا 35 سال قرار دارند و از این تعداد 59 نفر سهم منطقه سیستان می باشد که موارد شناسایی شده در منطقه سیستان نسبت به شاخص های کشوری کمتر از حد انتظار بوده و در این راستای همکارانم برنامه های مراقبتی، آموزشی و بیماریابی را در سطح پاتوق ها، مراکز ترک اعتیاد، محل های تجمع معتادین و غیره انجام داده اند.

تشخیص کامل افراد درگیر در این بیماری مستلزم افزایش سطح آگاهی آحاد جامعه و همکاری و تعامل دیگر ادارات، سازمانها و ارگانهای ذی ربط بیش از پیش می باشد.

وی چالش ها و مشکلات پیش روی برنامه اچ آی وی /ایدز را به شرح ذیل عنوان کرد:

عدم همکاری و تعامل لازم از سوی ادارات و ارگانهای ذی ربط

ترددهای غیرقانونی و کنترل نشده اتباع بیگانه در سطح کشور ، استان و منطقه سیستان

همجواری منطقه سیستان باکشور افغانستان بعنوان اولین تولید کننده موائ مخدر و گذرگاه مواد مخدر به دیگر استانهای کشور

قرار گرفتن استان و منطقه سیستان در کمربند ترانزیت مواد مخدر

عدم مراجعه بیماران جهت درمان مستمر

عدم آگاهی آحاد جامعه در خصوص بیماری اچ آی وی

همچنین در انتها اعلام کرد با توجه به رایگان بودن کلیه خدمات بیماریابی، تشخیصی، مشاوره ای اچ آی وی/ایدز در کلیه مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری و دیگر مراکز خدمات جامع سلامت سیستان هم وطنان می توانند در صورت داشتن رفتار پرخطر آزمایش بیماری را انجام دهند.