علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل : علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام می داده است. در صورتی که علائم بیش از دو هفته طول بکشد و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند، به آن بیماری افسردگی گفته می شود. علائم دیگری نیز ممکن است در مبتلایان به افسردگی دیده شوند که عبارتند از : کاهش سطح انرژی، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش میزان خواب، احساس اضطراب، بیقراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش توان تمرکز، کاهش قدرت تصمیم گیری، احساس بی ارزشی یا پوچی، احساس ناامیدی، احساس گناه و افکار خودکشی و آسیب به خود. افسردگی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید و نشانه ضعف نیست. افسردگی را می توان به کمک داروهای ضدافسردگی، درمان های روانشناختی و یا ترکیبی از این دو، درمان نمود.

دکتر اکبری زاده تاکید کردند در صورت احساس افسردگی،کارهای زیادی می توانید انجام دهید که عبارتند از:

• با فردی که به او اعتماد دارید درباره احساسات خود حرف بزنید. بیشتر افراد پس از حرف زدن با فردی که به احساسات آنها توجه می کند، احساس بهتری پیدا می کنند.
  • دنبال درمان افسردگی خود باشید. مراجعه به پزشک یا روانشناس، قدم اول شروع درمان است.
  • تلاش کنید به سمت کارهایی بروید که قبلا آنها را دوست داشتید.
  • ارتباطات اجتماعی خود را قطع نکنید.
  • سعی کنید بپذیرید که شما نیز ممکن است دچار افسردگی شده باشید، پس بهتر است انتظارتتان را از خودتان کاهش دهید. طبیعی است که در زمانی که افسرده اید، بازده کاری شما به خوبی سابق نباشد.
  • سعی کنید حتی اگر در حد یک پیاده روی کوتاه هم باشد، به طور منظم ورزش کنید.
  • سعی کنید به الگوی غذا خوردن و خواب شبانه روزی خود نظم دهید.
  • مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروهای غیرمجاز، افسردگی را تشدید می کنند،از مصرف آنها بپرهیزید.
  • فرد افسرده ممکن است افکار خودکشی و یا آسیب به خود داشته باشد. در این صورت فورا به پزشک مراجعه کنید.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل